Sunday, May 22, 2016

Meer tips bij extra zuurstofgebruik



Onderstaand vindt u nog enkele tips voor een zo optimaal mogelijke gezondheid als u extra zuurstof nodig hebt:


1. Traplopen is een goede oefening, dus als u dit niet al heeft, zorg dan dat uw slaapkamer zich op de eerste verdieping bevindt. Of als u toch van plan bent te verhuizen, kies dan een appartement op de eerste verdieping of een huis met meer verdiepingingen.
2. Goed schoeisel is belangrijk. Of u nu meestal rustig thuis zit of regelmatig beweegt, kies altijd voor comfortabele, makkelijk zittende schoenen die goede ondersteuning bieden. Een goede schoen geeft u een stabiel evenwicht en steun geven aan zowel voet als enkel. Loop liever niet op sandalen of slippers, die geven geen grip waardoor u gemakkelijk uw evenwicht kunt verliezen.
3. Zorg dat er geen rommel over de vloer slingert waarover u kunt struikelen. Vooral oudere mensen struikelen snel over de kleinste dingen. Houdt daarom ook zuurstofslangen dicht bij u, zodat ze niet verward raken en doorgangen blokkeren. Losse vloerkleden kunnen ook een struikelblok zijn.
4. Als u loopt, doe dit dan in een langzame en gelijkmatige tred, in plaats van snel of in wisselend tempo. Een niet te grote gelijkmatige inspanning helpt u om uw krachten te sparen en uw uithoudingsvermogen te verbeteren.
5. De meest noodzakelijke en inspannende karweitjes doet u het best op dat tijdstip van de dag dat u de meeste adem hebt. Dat betekent soms ook dat u dingen uit moet stellen tot de volgende dag.
6. Rust uit zodra u voelt dat dit nodig is en ga uw krachten niet te boven.
7. Koop een grijphulp om zaken van de vloer op te kunnen rapen of dingen van hoge planken te kunnen nemen. Bewegingen waarbij u moet bukken of boven uw macht strekken vergen extra inspanning waardoor u snel buiten adem bent.
8. Zuurstof kan mond en keel uitdrogen en de huid irriteren. Gebruik ter verzachting altijd een vochtinbrengende niet vette crème voor uw lippen en neus. Vette crèmes vormen een brandgevaar bij zuurstofgebruik. Verbandgaas kan helpen om de huid achter uw oren en van uw wangen te beschermen.
9. Gebruik uw zuurstof vooral ook bij inspanning. Vaak wordt de neusbril snel even afgelegd als men de trap op moet of naar de brievenbus loopt, maar het is juist dan dat uw lichaam de extra zuurstof nodig heeft. Gebruik eventueel een draagbaar zuurstofapparaat als uw slangen niet lang genoeg zijn. Zonder zuurstof raakt u snel uitgeput en vergroot u de kans op een ongeluk.
10. U kunt uw zuurstof ook meenemen onder de douche. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze de zuurstof niet hoeven weg te leggen tijdens het douchen, terwijl dit toch deze inspannende bezigheid veel gemakkelijker en veiliger maakt. Om meer lucht te krijgen kunt u ook ramen en deur open laten en een ventilator aanzetten, zodat de vochtige lucht snel oplost. Ook kunt u een douchestoel kopen, zodat u niet de hele tijd hoeft te staan terwijl u douchet, en een afneembare Douchekop, waarmee u gemakkelijk alle delen van uw lichaam bereikt. Al deze hulpmiddelen zijn verkrijgbaar om u het baden gemakkelijker te maken, zodat u met minder inspanning en veilig kunt badderen.


1 comment:

  1. Good health is not something we can buy. However, it can be an extremely valuable savings account.
    to get Online pharmacy from Dose Pharmacy

    ReplyDelete